Prota H3 Kampioen!


Prota Heren 3 pakt overtuigend de titel 
 
De heren van het derde team van volleybalvereniging Prota, hebben afgelopen dinsdag de titel binnen gesleept in de derde klasse I, thuis in sporthal de schelp werd het karwei afgemaakt met een klinkende 3-0 overwinning op csv uit zwolle.
Prota H3 draaide het hele seizoen al mee in de top van de competitie, sinds februari stonden ze op de eerste plek, en deze hebben ze niet meer afgestaan. Hoewel de laatste weken de kampioenskoorts steeg en de kwaliteit van het spel afnam, wist aanvoerder Dirk Kramer de mannen toch bij elkaar te houden, en op de laatste speeldag toe te slaan. 
De wedstrijd van afgelopen dinsdag, was een demonstratie van het gemak waarmee heren 3 dit seizoen opereert. De eerste set ging als een tierelier, goede servicebeurten werden afgewisseld met prachtig positiespel. Dat resulteerde dan ook in een stand van 25-9 voor Prota.
 
In de tweede set was het oppassen geblazen, de heren van csv kwamen goed uit de startblokken, maar dankzij een paar rake smashen van Bertus Meun werd de stand weer gelijk getrokken naar 7-7, vanaf hier werd een voorsprong uitgebouwd door een goede service serie van Hessel Hoekstra. Bij de stand van 14-7 was het Jan Bakker, die met een bekeken balletje achter het blok zijn routine ten toon spreidde. Hierna kwam csv nog even terug, maar met een laatste eindsprint pakte heren 3 de set met 25-13.
 
In derde set was het Tjeerd rengers die met z’n gouden linker een paar prachtig punten scoorde,  ook de verdediging met Stefan Hakvoort en Bons Hoekstra stond als een huis, zoals het hele seizoen eigenlijk al werd bijna iedere bal terug gespeeld en dit ontmoedigde de tegenstander en zo liepen de heren uit naar een 25-12 eindstand.
Inmiddels was de Liesbeth van de sporthal gebeld met de uitslag van Pegasus-Dios  1-2 en dit betekende dat Prota Heren 3 kampioen was geworden, de voorsprong op pegasus bedraagt nu genoeg punten, hoewel Pegasus nog een wedstrijd moet inhalen, kunnen zij geen kampioen meer worden.  
Door dit kampioenschap promoveert heren 3, en volgend jaar zullen ze uitkomen als heren 2 in de tweede klasse. Met hun kenmerkende 4-2 systeem zal heren 3 een opvallende verschijning zijn in de tweede klasse. De doelstelling zal zijn:handhaving, en dit moet geen probleem zijn als de kampioensvorm ook volgend seizoen wordt doorgetrokken.Geplaatst op 24-04-2016 om 21:35 - door Ineke
Er zijn geen reacties